top of page
102.jpg

KOULUTTAJA

Heippa!

Mukavaa, että olet löytänyt Tassujen tahtiin -sivustolle. Olen Vilma, kuopiolainen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja ja Tassujen tahtiin yrittäjä. Löydät minut myös Suomen eläintenkouluttajat ry:n kouluttajalistalta. Olen siis nykyaikaisen eläinten kouluttamisen ammattilainen ja sitoutunut noudattamaan yhdistyksen eettisiä sääntöjä kaikessa toiminnassani.  Erityisosaamistani on eläinavusteisessa työssä käytettävien eläinten kouluttaminen sekä eläinavusteinen työskentely. Eläintenkouluttajaopintojen lisäksi olen opiskellut hyvinvoinnin tuottamista eläinten avulla ja käynyt Kasvatus- ja kuntoutuskoirat Ry:n "Koirat kasvun ja oppimisen tukena" täydennyskoulutuksen. Tällä hetkellä opiskelen koirien ruokinta-asiantuntijaksi.

Suoritin osan eläintenkouluttajaopintoihin kuuluvasta harjoittelusta koirien ongelmakäytösten parissa. Tuolloin sain valtavasti ymmärrystä koirien ongelmakäytöksistä sekä tunnetilan vaikutuksesta koirien käyttäytymiseen. Toisen osan harjoittelusta suoritin eläinavusteisessa toiminnassa käytettävien eläinten parissa.

Ensimmäiseltä koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja päätyökseni toiminkin luokan- ja aineenopettajana peruskoulussa. Oma mielenkiintoni eläinten kouluttamista kohtaan syveni eläinavusteisten opintojen myötä sekä rakkaan russelini Hemmon haasteiden vuoksi. Tiedän siis hyvin, ettei elämä koirien kanssa ole aina täysin mutkatonta. Hemmo lieneekin se suurin syy, miksi olen tässä ja nyt, intohimonani auttaa koiria omistajineen löytämään yhteinen sävel elämässä. Haluan auttaa ihmisiä ymmärtämään lemmikkejään paremmin ja luomaan hyvän suhteen niihin. Näin voimme myös ennaltaehkäistä ongelmatilanteiden syntymistä.

Parasta sekä opettajan että eläintenkouluttajan työssä on nähdä oivaltamisen ja oppimisen ilo. Olen loputtoman kiinnostunut oppimisesta. Erityisesti siitä, mitä me voimme opettaa eläimille ja mitä eläimet voivat opettaa meille. Kuten yrityksen nimestäkin käy ilmi, koulutuksissani edetään aina eläimen ehdoilla eli tassujen tahtiin. Minulle ensiarvoisen tärkeää on eläimen hyvinvoinnin tukeminen ja näin ollen myös sen tunnetilan huomioiminen koulutuksessa. Kun käytämme koulutuksessa positiivisen vahvistamisen keinoja ja annamme eläimelle mahdollisuuden vaikuttaa, saamme aikaan hyviä ja kestäviä lopputuloksia.


Luodaan yhdessä hyvä suhde sinun ja lemmikkisi välille!

Kouluttaja: About
bottom of page